21 Haziran 2013 Cuma

Akyaka'ya Güvenli Kavşak Projesi

Belediye, gider ayak nerden çıktı şimdi bu diye düşünmeden edemediğimiz  bir proje için bir süredir  pazaryerinde imza kampanyası yürütüyor. Akyaka'nın Muğla yoluna bağlandığı noktasında (üç yol) bir alt-üst geçit yapılmasını öngören bir proje. Güya kavşak güvenliğini arttırmak için olduğu söylenen bu proje, tasarlandığı şekli ile Akyaka'nın araç yoğunluğunu kat kat arttıracağı gibi, Belediyenin geçen yıldan beri ısrarla ormanı tahrip ederek açmaya çalıştığı yolları meşrulaştırmayı hedeflediği izlenimi veriyor. Bu projenin korumaya çalıştığımız ormanın idam fermanı anlamına geleceği açıktır. Sakın ola birisi üç beş ağaç sohbeti açmasın !


Eğer amaç  trafik güvenliğini arttırmak ise,-15 yıldır bu noktada tek bir trafik kazası duymadığımı da belirteyim - trafik lambası, kavşağa yaklaşırken hız sınırlaması, daha etkin uyarı levhaları gibi çok daha basit önlemler düşünülebilir.

İstanbul'a 3. Köprü gibi doğal yaşamı tahrip ederek Akyaka'nın araç yoğunluğunu arttıracak olan böyle bir projeye HAYIR demeliyiz ! Akyaka'yı araç dostu değil, yaya dostu yapacak, doğayı koruyacak projeleriniz varsa onları görelim.  Ya da en iyisi hiçbir şey yapmayın..
 
Serdar Denktaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder