4 Mart 2014 Salı

Akyaka'da “yürütme” yi yargı da durdurmadı !

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) tüm Akyakalıların ortak yaşam alanı olan hazine arazisi zeytinliğin özelleştirilmesine karşı açılan davada İdare Mahkemesi yürütmenin devamına karar verdi. Haziran 2013’de Akyaka Belediyesi’nin Muğla İdare Mahkemesi'ne açtığı, daha sonra Muğla Mimarlar Odası’nın da müdahil olduğu  davada yürütmenin durdurulması talebinin reddine karar verildi. Yürütmenin durdurulması talebinde gerekçe olarak, İmar Kanunu’na göre ÖİB’nin Özel Çevre Koruma Bölgelerinde imar plan yetkisi olmamasına karşın Gökova ÖÇK Bölgesinde yer alan Akyaka’da 20.000 m2 zeytinlik alan üzerinde imar plan değişikliği yapmak suretiyle özelleştirmek istemesi gösterilmişti. Mahkemenin gerekçeli kararının henüz Akyaka Belediyesi ve Muğla Mimarlar Odası’na tebliğ edilmediği öğrenildi.



ÖİB, zeytinliğin satışı için Ocak ayı içinde ihale açmış ve teklif toplamaya başlamıştı. Özelleştirme sürecinde 6 Mart’a kadar teklif toplanarak sonrasında da satışın gerçekleşmesi planlanıyor.  Kamusal alanlarının betonlaşmasına karşı mücadele veren Akyaka Dayanışması’nın bileşenlerinden olan Muğla Mimarlar Odası’nın sözkonusu  hazine arazisinin hukuka aykırı olarak imara açılmasına karşı Akyaka Belediyesi’ne karşı açtığı diğer dava ise devam ediyor. Bu davada  zeytinliğin hukuka aykırı olarak  tapu kaydının zeytinlikten arsaya dönüştürülmek sureti ile yapılaşmaya açılmasına itiraz ediliyor,  Akyaka İmar Planının iptal edilmesi, tapu kaydının yeniden zeytinlik olarak düzeltilmesi ve  imara kapatılması talep ediliyor.  
Akyaka’da kamusal alanlarını koruma kararında olan Akyakalılar, Muğla İdare Mahkemesi’nin kararına bir üst mahkemede itiraz etmeye hazırlanıyorlar.


“Yavaş Kent” Akyaka’nın betonlaşmasına karşı mücadele sürüyor.

1 yorum:

  1. Zeytinlik arazisi belli kişilerce bu hükümetin iktidarı süresince ele geçirilmek ve yapılandırılmak isteniyor.Tokiye verilmek istenmeside ayni sebeptendi.Adalet bakanlığı tek tüfek olduğundan bu konu ile ilgili hiç bir dava lehte sonuçlanmayacak görünüyor.Yapılacak tek şey İktidara oylarla haddini bildirmek ,vatana sahip çıkmak .Tabiat katillerini karar mercilerinden temizlemek..

    YanıtlaSil