6 Mart 2014 Perşembe

Akyaka Meclisi için kollar sıvandı

30 Mart’ta Büyükşehir Yasası’nın uygulamaya girmesi ile artık Ula’nın bir mahallesine dönüşecek olan Akyaka’da Muhtarlık seçimleri için kollar sıvandı. Doğayı ve kamusal mekanları rant nesnesi olarak gören yönetim anlayışına karşı mücadele veren, farklı bir dünyanın mümkün olduğuna inanan Akyakalı duyarlı kesimler de Muhtarlık seçimlerine katılmak için harekete geçtiler. 

           


Serdar Denktaş’ın Muhtar Adayı, Aliye Teksal, Hacer Puebla Labarca, Kazım Yılmaz ve Raziye Göktaş’ın İhtiyar Heyetine aday olduğu ve çok sayıda  Akyakalının desteklediği hareket seçim için çalışmalara başladı. Hareketin üyeleri, kararların Akyakalıların katılımı ile alınması, doğrudan demokratik yerinden yönetim anlayışının Akyaka'da hakim kılınması için bir Akyaka Meclisi'nin oluşturulmasını  öngörüyorlar. Muhtar ve İhtiyar Heyeti, Meclis’te Akyakalıların birlikte alacağı kararların temsilcisi, uygulamalarından da Meclis'e karşı sorumlu olacaklar. Böylece saydam, hesap verebilir ve katılımcı bir yerinden yönetim yapısının oluşturulması hedefleniyor.

Akyaka’nın Uluslararası Yavaş Kentler Birliği üyeliği, Akyaka Yerel Yönetim Sözleşmesi’nin imzalanması, yerel yönetimin yol açtığı doğa tahribatlarına, imar suistimallerine, kamusal alanların özelleştirilerek Akyaka'nın betonlaşmasının yolunun açılmasına karşı özverili mücadeleler veren grup üyeleri tüm Akyakalıların desteğini bekliyor.
             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder