13 Eylül 2018 Perşembe

Gökova sulak alanında doğa talanına geçit yok !




Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan Kitesurf Plajının girişinde, hafriyat malzemesi dökülerek tahrip edilen ve otopark alanına dönüştürülen sulak alanla ilgili Gökova Ekolojik Yaşam Derneği 9 Nisan 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi vermişti. İl Müdürlüğünden Derneğe 7 Mayıs 2018’de verilen ilk cevapta, tahribatın yerinde tespit edildiği ve gereğinin yapılması için Ula Belediyesi’ne  bildirildiği ifade edilmişti. Geçen süre içinde tahribatın düzeltilmesi yönünde hiçbir gelişme olmayınca Dernek tarafından 2 Ağustos 2018’de ikinci kez İl Müdürlüğüne dilekçe verilmişti.

İl Müdürlüğünden Gökova Ekolojik Yaşam Derneği’ne gelen ikinci yazıda, konunun Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün 31.7.2018 tahihinde yaptığı toplantıda görüşüldüğü ve karara bağlandığı bildirildi. Cevaba eklenen toplantı kararının kopyasında;

“Akçapınar Mahallesi, 903 ve 1618 parseller içerisinde yer alan ve toprak doldurulması suretiyle arazi yapısı bozulan alanın tebliğ tarihinden itibaren 1 ay (30 gün) içerisinde parsel sahibi tarafından eski haline getirilmesi ve konunun Muğla Valiliğince (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) takip edilmesine karar verildi.” deniliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder