13 Eylül 2012 Perşembe

Akyaka’da çöp rezaleti

 
Vatan Gazetesi 13.09.2012 , Can Ataklı

Nikâhımız Gökova’nın en güzel yerlerinden Akyaka’da kıyılınca Akyaka haberleri de doğal olarak ilgi alanıma girdi.

Akyaka Türkiye’nin “en sakin” beş beldesinden biri. Tescilli. Yıllardır yolum düştükçe mutlaka Akyaka’ya giderim. Yani nikâh için burayı seçmemiz tesadüf değil.

Cumartesi günü Akyaka halkı, ki zaten hepsi bir avuç, büyük kentleri kıskandıran bir protesto gösterisi yapmış. Fotoğraflarına baktım, etkilenmemek mümkün değil.

Siyasi olaylarda belki istenilen kalabalıklar toplanamıyor ama, küçük de olsa halkın yaşam alanına tecavüz olduğunda herkes birlik oluyor.

Protesto gösterisinin nedeni, dünyanın en güzel ormanlarına da sahip olan Akyaka’da çöplerin ormanlık alana dökülmesi.

Ama sadece bu değil Akyakalıları öfkelendiren.

Çünkü ormanın içinden yeni bir yol daha geçirileceği söylentileri var. “Çöpler altyapı oluştursun diye dökülüyor” diyor Akyaka halkı. Çünkü çöplerle birlikte orman içine moloz da dökülüyormuş.

Sonra bunların üzerine asfalt döküleceği belirtiliyor.

Akyakalılar “Yol için hazırlanan yere alt malzeme olarak çöp ve moloz konulması orman yangınlarını tetikler, bir sabah bir faciayla uyanabiliriz” diyorlar. Peki çöpleri kim döküyor?

Akyaka Belediyesi hedefte. Ama ilginçtir, çöplere karşı protesto eylemine Akyaka Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Çalca da katılmış, protestocuları alkışlamış.

Akyaka halkı “Pek inandırıcı gelmedi, çöplerin nereden ve hangi saatte gittiğini biliyoruz, şimdi sıra bunun belgelenmesine geldi” diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder