4 Eylül 2012 Salı

AKYAKA ÇÖPYAKA OLMAYACAK !


Yavaşkent (CittaSlow) olmak kolay değil! Alınacak yolun uzunluğu bir yana, onu sıradan bir marka, satılabilir bir mal düzeyine indirmek, içini boşaltmak isteyenlere karşı da elbirliğiyle yürütülecek zorlu bir mücadeleyi gerektiriyor.
Akyaka, bu elbirliğine hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyduğu, Akyakalıların yavaşkent hedefinin samimiyetinin sınandığı zor günlerden geçiyor.
Bilindiği gibi, yavaşkent kriterlerinden başta geleni havanın, suyun, toprağın ve doğal çevrenin korunmasıdır.
Yazıktır ki, Akyaka Belediyesi bu konuda üzerine düşeni yapmadığı gibi, geçmişte verdiği sözlerin, altına imza koyduğu taahhütlerin aksine Akyaka’nın eşsiz doğasını geri dönülmez biçimde tahrip etmektedir.
 
Akyaka’nın girişinde orman içinden İnişdibi mahallesine giden yol üzerinde kaleye doğru açılan bir vadiye “yol açma” gerekçesiyle çöp ve katı atık atmakta, sonra da tıpkı devekuşu örneği, üstünü molozla kapatarak tahribatı gizlediğini sanmaktadır.

Belediyeye ve Kent Konseyine yapılan başvuruların, uyarıların sonuçsuz kalması üzerine Akyaka Yerel Yönetim Platformu öncülüğünde çoklu imza ile ilgili kurumlara yapılan başvurular nihayet sonuçlanmış, Belediyenin inkâr etmesine rağmen tutulan raporlarda doğaya karşı işlenen suç sabit görülmüştür.

Buna rağmen Belediyeye hükmeden anlayış, inatla orman içine çöpten yol yapmaya devam etmektedir.

Bizler Akyaka’nın bütün duyarlı insanlarını sürmekte olan katliamı durdurmak, sorumlulardan hesap sormak için Cumartesi günü gerçekleştirilecek yürüyüş ve basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz.
 
ORMAN YOLUNDAKİ KATLİAMA DERHAL SON VERİLSİN!
ATILAN ÇÖPLER VE MOLOZ  KALDIRILSIN!
 
YENİ YOL AÇMA GİRİŞİMİ DURDURULSUN!
SORUMLULARDAN HESAP SORULSUN!

1 yorum:

  1. Akyaka cöp yuvasi omayacak essiz güzellikte bir yer belediyeyi duyarli olmaya davet ediyoruz...Yoksa Akyakayi sevenler onlari sandikta bogacaklar...

    YanıtlaSil