26 Haziran 2013 Çarşamba

“Akyaka’ya 8 Katlı Toki Evleri” Haberi ile Yaratılan Bilgi Kirliliği ve Sorular

Basında Akyaka Belediye Başkanı kaynaklı olarak yapılan bu haber önemli bir bilgi kirliliğine neden oldu. http://www.arkitera.com/haber/kent/detay/8-kat-akyakayi-bitirir/15179 

Özelleştirme İdaresinin kararında “Toki Evleri” veya 8 katlı evler yapılması söz konusu değil.  Bunun doğru olmadığını anlamak için Resmi Gazete’de yayınlanan karara bakmak yeterli.

Bu bilgi kirliliği, dikkatleri başka yöne çekerek asıl üzerinde durulması gereken noktaların karanlıkta kalmasını sağlamaya yönelik olduğu izlenimi veriyor. Örneğin;

1)      Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 18 Ocak 2013 tarihli imar plan kararı Akyaka Belediyesi'ne halkın yasal itiraz hakkını kullanması için gönderildiği halde Akyaka Belediyesi bunu neden Akyakalılarla paylaşmamıştır?  

2)     Akyaka Belediye Başkanı ÖİB’nin planına itiraz ettiklerini söylüyor fakat itiraz noktalarının neler olduğunu söylemiyor.  Zeytin ağaçları ile kaplı olan bu kamusal alan bu  imar plan değişikliği ile yasalara aykırı olarak yapılaşmaya açılıyor olmasına Akyaka Belediyesi  itiraz etmiş midir?  Akyaka Belediyesi'nin itirazı, Akyaka İmar Plan Hükümleri en fazla 2.5 kata müsaade etmesine karşın 4-5 katlı binalara ruhsat verdiği ortadayken, ÖİB’nin bunu güya  “8 kata” çıkarması mıdır? ÖİB örneğin bu parselle ilgili  imar planında 5 katlı evlerin yapımına izin verseydi itiraz etmeyecek miydi? Resmi Gazetedeki kararda Akyaka Belediyesi'nin reddedildiği bildirilen itirazları nelerdi?

Akyaka Belediye Yönetiminin bu soruları belgelerle cevaplayarak en kısa zamanda kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz.
 
Serdar Denktaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder