21 Kasım 2023 Salı

Muğla Su İnisiyatifi yola çıktı

8 Kasım 2023 tarihinde DSİ önünde yapılan basın açıklaması ile başlayan süreçte Muğla'da örgütlü bir su hakkı mücadelesi başlatmak üzere dün ilk toplantı gerçekleştirildi.

DSİ önünde yapılan basın açıklamasında  termik santrallere su tahsisi yapması nedeni ile Bodrum Yarımadasında yaşanan susuzluğa dikkat çekilmiş ve DSİ'nin santralleri işleten şirketlerle yaptığı su tahsisi protokollerinin iptali istenmişti. Daha sonra 455 yurttaş kuruma bu yönde dilekçe vermişti.

Basın açıklamasına imza veren Muğla genelinde 72 örgütün temsilcileri dün yaptıkları toplantıda Muğla genelinde tüm canlıların yaşam hakkı olan suyun  ticarileştirmesine, su kaynaklarına el konulmasına,  yok edilmesine ve kirletilmesine karşı ortak mücadele etme kararı aldılar. Toplantının ardından yapılan açıklamada; "Muğla Su İnisiyatifi, Muğla genelinde suyun kullanılmasının tüm biçimleri ile ticarileştirilmesine, su kaynaklarına el konulmasına karşı bütüncül bir anlayış ve politik bir perpektifle mücadele etmek üzere, suyun yönetiminde karar verici olmayı amaçlayarak çalışmaya başlamıştır" denilerek  bundan sonraki süreçte bu amaçla örgütlenme çalışmalarına devam edileceği bildirildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder