2 Ağustos 2020 Pazar

Akyaka Pandemi Merkezi Olmasın !

MUÇEP Gökova Meclisi'nin Kamuoyu Duyurusu

Ula’ya bağlı Akyaka Mahallesinin merkezindeki ormanlık alanda, beldemizde bayram dolayısı ile olağanüstü insan yoğunluğunun yaşandığı bir dönemde Ula Belediyesi’nce bir festival düzenlendi.  Üstelik sahne düzenlemesi yapmak üzere söz konusu alanda ağaç kesimi de gerçekleştirildi. 

Tam da covid19 pandemisinin tekrar yükselişe geçtiği bir dönemde böyle bir organizasyon, pandemiye davetiye çıkarmaktır! Konserler için düzenleme yapılan orman alanı, yerleşim yerinin tam merkezinde bulunmaktadır. Bu alanda tatilcilerin çadırlar kurarak kalmaları ve yeterli altyapı olmadan ihtiyaçlarını gidermeleri, bölgede yaşayanlar için korona virüsünün yayılması dışında da önemli sağlık tehditleri içermektedir. Ayrıca, orman alanında çay ve yemek pişirmek için kullanılan tüpgazlar ve ağaçların altına parkedilen benzinli araçların yakınlığı gözönüne alındığında, çıkabilecek küçük bir yangının kısa sürede felaket boyutlarına ulaşabileceğini tahmin etmek zor değildir.
Ormanlar anayasaya göre amaçları dışında kullanılamaz. Anayasa’nın 169. Maddesine göre “ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez”. Dolayısıyla, Ula Belediyesince ormanlık alanın ormancılık dışındaki faaliyetler için kullanılması ve festival sahnesinin kurulması için ağaçların kesilmesi Anayasa’ya aykırıdır.
Bizler Akyaka’da yaşayan yurttaşlar olarak Ula Belediyesi Yönetimini halk sağlığını tehlikeye atan, orman ekosistemine zarar veren bu uygulamadan derhal vaz geçmeye davet ediyoruz ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nü orman ekosistemini korumak üzere gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyururuz. 2.8.2020

Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder