29 Ocak 2014 Çarşamba

ÖİB’nin acelesi var; Zeytin Park’ı satışa çıkardı !

Geçen Haziran ayından beri Akyakalıların hazine arazisi zeytinliğin özelleştirilmesine ve imara açılmasına karşı mücadelesi ve mahkeme süreci devam ederken Özelleştirme İdaresi zeytinliğin yarısını satışa çıkardı bile.

Mücadele sürecinde zeytinliğin yasalara aykırı özelleştirmesinin iptali ve Akyaka İmar Planının değiştirilerek imara kapatılması için 27.000 imza toplanmıştı. Toplanan imzalar Akyaka'dan Ankara'ya düzenlen bisiklet turu ile götürülmüş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve TBMM Dilekçe komisyonuna teslim edilmişti. CHP Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Melda Onur'un Meclise verdiği soru önergesi hala cevaplanmış değil.

Hal böyleyken geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının web sitesinde ihale dokümanı yayınlandı. 6 Mart’a kadar teklifler alınacak ve sonrasında ihalenin gerçekleştirilmesi planlanıyor. İhale dosyasında taşınmazın hukuki durumu hakkında “zeytinlik yapılmak suretiyle işgal edilmiş olup işgali devam etmektedir” denilerek doğayı  beton dünyasında işgalci gören anlayış ortaya konulmuş.

Akyaka Dayanışması yürütmeyi durdurmak için hukuki girişimlerini sürdürmeye devam ediyor.

1 yorum:

  1. Direnin Akyakalılar.. 27001'inci imza bizimdir. Milas ÖNDER Gazetesi olarak mücadelenizin sonuna kadar destekçisi ve takipçisiyiz. Haberlerinizi Milaslılar'a da aktarıyoruz. Doğamızı rantçıların elinden kurtaralım. Sevgiler..

    YanıtlaSil