Sayfalar

19 Nisan 2025 Cumartesi

Akyakalılar Orman Kampı Sözleşmesinin İptali İçin Dava Açtı


Muğla Vakfı İktisadi İşletmesi'nin işlettiği Akyaka Orman Kampı'nda Şubat ayında başlayan konaklama kapasitesini genişletmeye yönelik yoğun faaliyetler sonrasında Akyakalılar Muğla 4. İdare Mahkemesi'nde  İşletme Sözleşmesinin iptal edilmesi için dava açtı. Gökova Ekoloji Meclisi'nin girişimi ile açılan davada Gökova Ekolojik Yaşam Derneği, Gökova Akyaka'yı Sevenler Derneği ve onbir yurttaş davacı oldu. 

Ne olmuştu?

Orman Kampı, özelleştirildikten sonra  2013 yılından beri Muğla Valiliği'nin ticari kuruluşu olan Muğla Vakfı  İktisadi İşletmesi tarafından Orman İdaresi'nden kiralanarak işletiliyor. Sözleşmesi 2032 yılına kadar uzatılan Muğla Vakfı'nın kamp alanındaki uygulamaları uzun süredir Akyakalıların tepkisini çekiyor ve protesto eylemlerine neden oluyordu. Özellikle kamp alanı içerisindeki kıyı alanlarının halkın kullanımına  kapatılarak ticari işletmelerle donatılması ve kıyı alanlarının  çitlenerek şezlonglarla kaplanması nedeni ile iki yıl önce yapılan eylemler dava konusu olmuştu. İşletmenin çalışma hürriyetini engelleme iddiası ile eylemciler hakkında yaptığı suç duyurusu sonucunda eylemciler yargılanmış ve beraat etmişlerdi. Mahkeme gerekçeli kararında, eylemcilerin barışcıl protesto hakkını kullandığını, bunun   Anayasal hak olduğunu, işletme sözleşmesi yapmış olmanın işletmeye Kıyı Kanununa aykırı faaliyet gösterme hakkı vermeyeceğini belirtmişti.

Muğla Vakfı 2025 yılı ile birlikte Orman Kampı alanında çok büyük bir faaliyete başladı:  daha önce insan kullanımının olmadığı orman alanlarının altı bitki örtüsü kaldırılarak yeni karavan ve çadır alanları oluşturulmaya başlandı. Konaklama alanlarının tamamında beton kilit taşlar döşenmeye, mıcır dökülerek yollar oluşturulmaya başlandı. Bu arada Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı da (YİKOB) Orman Kampında açtığı iki ihale ile  kanalizasyon ve elektrik altyapısını yenileme ve 7000 m2 büyüklüğünde bir otopark alanı oluşturma çalışmaları başlatıldı. Halen devam eden bu çalışmalar sırasında Doğal Sit Koruma Alanı içerisinde bulunan Orman Kampında birçok ağaç kesildiği, orman ekosistemi tahrip edilerek beton parke taşlarla kaplandığı, mevcut çadır ve karavan konaklama alanlarının genişletilerek konaklama kapasitesinin artırıldığı; bu çalışmaların işletme sözleşmesine ve yasalara aykırı olduğu gerekçesi ile Gökova Ekoloji Meclisi üyeleri eylem yapmış ve suç duyurusunda bulunmuştu.

Dava kime açıldı, ne talep ediliyor?

Dava, 18 Nisan 2025 tarihinde Akyaka'dan iki dernek ve 11 yurttaşın davacı olduğu ve Yürütmenin Durdurulması talepli olarak Muğla Orman İşletmesi aleyhine açıldı ve  4. İdare Mahkemesi'nde görülecek. Davacılar adına davayı gönüllü avukat Arzu Alper yürütecek.

Davada; Muğla Orman İşletmesi ve Muğla Vakfı arasında yapılan İşletme Sözleşmesinin, İşletmeci Muğla Vakfı'nın İhale Sözleşmesine, Gökova Özel Çevre Korum Bölgesi Yönetim Planına, Orman Parkları Yönetmeliğine, Kıyı Kanununa, İmar Kanununa, Orman Kanununa, Çevre Kanununa ve kamu yararına aykırı faaliyetleri nedeni ile işletmecinin alanda faaliyet gösteren üçüncü kişilerle yaptığı işletme sözleşmeleri ile birlikte iptali talep ediliyor. Davada  Muğla Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nın Muğla Vakfı'nın Orman Kampında yürüttüğü faaliyetlerin altyapısına destek vermek için  açtığı ihalelerin de  yasa dışı olduğu belirtiliyor ve iptali isteniyor. 

Yürütmenin Durdurulması Talebi:

Davanın Sonuç ve Talep bölümünde; dava süresince kiracı işletmenin Orman Kampında bilimsel raporlarla çelişecek şekilde  faaliyetlerine izin verilmesi halinde Orman Kampının ekolojik değerlerini yitireceği, orman vasfını ve Nitelikli Koruma Alanı olma özelliğini kaybedeceği, uluslararası sözleşmelerle koruma altında olan Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin  büyük zarar göreceği ve kamunun zarara uğratılacağı; kanalizasyon çalışmalarının anıt eser olarak tescilli Bazilika'nın koruma mesafesinin içinden geçmekte olduğuna değinilerek kültür mirasına geri dönüşü olmayacak şekilde zarar verme riski olduğu belirtiliyor. Tüm bu gerekçelerle  yürütmenin derhal durdurulması isteniyor.

Gökova Ekoloji Meclisi'nin çağrısı:

Gökova Ekoloji Meclisi dava süreci hakkında bilgi vermek ve dayanışmanın güçlendirilmesi için 20 Nisan 2025 Pazar günü saat 13:00'de tüm yurttaşları ve ilgili kurumların teemsişcilerini Orman Kampında buluşmaya davet etti. Çağrı metni aşağıdır

AKYAKA ORMAN KAMPI'NDA
TALANA DUR DEMEK İÇİN BULUŞMAYA ÇAĞRI

Orman İdaresi tarafından sözleşmesi 2032 yılına kadar uzatılan Muğla Vakfı'nın işlettiği Orman Kampı'nda Şubat ayı ile birlikte korkunç bir doğa katliamı başlatıldı. Akyaka'nın en özgün doğal varlıklarından birisi gözlerimizin önünde rant uğruna yok ediliyor.   
Ne Anayasa ne Sözleşme ne Kıyı Kanunu ne İmar Kanunu ne Çevre Kanunu ne Orman Kanunu ne de Doğal Sit koruma hükümleri umursanıyor.  
Bu akıl almaz talanı konuşmak ve yerinde görmek, Gökovalıların başlattığı mücadele sürecini büyütmek için 20 Nisan 2025 Pazar günü saat 13:00'de Akyaka Orman Kampı'nda Kır Kahvesi'nin önünde buluşuyoruz. Ortak yaşam alanlarını korumak isteyen herkesi, sivil toplum örgütlerini, Muğla Büyükşehir ve Ula Belediyesi yetkililerini, siyasi parti örgütlerini, milletvekillerini ve basın mensuplarını aramızda görmek bizlere güç verecektir.  

GÖKOVA EKOLOJİ MECLİSİ

17 Nisan 2025 Perşembe

Akyaka Orman Kampı'nda Talana Dur Demek İçin Buluşmaya Çağrı

Orman İdaresi tarafından sözleşmesi 2032 yılına kadar uzatılan Muğla Vakfı'nın işlettiği Orman Kampı'nda Şubat ayı ile birlikte korkunç bir doğa katliamı başlatıldı. Akyaka'nın en özgün doğal varlıklarından birisi gözlerimizin önünde rant uğruna yok ediliyor.  

Ne Anayasa ne Sözleşme ne Kıyı Kanunu ne İmar Kanunu ne Çevre Kanunu ne Orman Kanunu ne de Doğal Sit koruma hükümleri umursanıyor. 

Bu akıl almaz talanı konuşmak ve yerinde görmek, Gökovalıların başlattığı mücadele sürecini büyütmek için 20 Nisan 2025 Pazar günü saat 13:00'de Akyaka Orman Kampı'nda Kır Kahvesi'nin önünde buluşuyoruz. Ortak yaşam alanlarını korumak isteyen herkesi, sivil toplum örgütlerini, Muğla Büyükşehir ve Ula Belediyesi yetkililerini, siyasi parti örgütlerini, milletvekillerini ve basın mensuplarını aramızda görmek bizlere güç verecektir.  

Gökova Ekoloji Meclisi

8 Nisan 2025 Salı

Akyaklılar Muğla Valiliğine ve Orman Bölge Müdürlüğüne sesleniyor:

Orman Kampında hukuksuz doğa katliamlarını durdurun, ihaleyi iptal edin !

Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından Akyaka Orman Kampında  otopark düzenlemesi için bir ihale açılmıştır. İhalede cuma gününe kadar teklif toplanacağı duyurulmuştur.

Söz konusu alan Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde ve Nitelik Doğa Koruma Alanı statüsündedir. Korunan alanlarda Tabiat Varlıkları Koruma Kurumu'ndan izin alınmaksızın faaliyet yürütülemez. Bu konuda Cimer üzerinden verdiğimiz dilekeçeye Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü'nden verilen yanıtta, Orman Kampındaki faaliyetler için Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne sadece 2023 ve 2024 yıllarında yalnızca ağaçların bakımını kapsayan bir faaliyet izni verildiği, 2025 yılındaki faaliyetler için herhangi bir izin verilmediği yanıtı verilmiştir.

Hal böyle iken, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Akyaka Orman Kampında genç ağaçları ve orman alt bitki örtüsünü tahrip ederek geniş bir alan açmıştır. Bu hukuksuz faaliyetle eş zamanlı olarak YİKOB tarafından bir ihaleduyurusu medyaya yansımıştır. İhale ilanın dan anlıyoruz ki tahrip edilen orman alanında 7000 m2 büyüklüğünde bir otopark alanı düzenlenmesi planlanmaktadır. Orman İşletmesinin tahrip ettiği orman alanı beton kilit taşları ile kaplanmak, betonlaştırılmak istenmektedir.

Söz konusu bu faaliyet, Muğla Valiliğinin ticari kuruluşu olan Muğla Vakfı tarafından işletilen Orman Kampında uzun zamandır yürütülen hukusuz faaliyetlerin bir parçası olarak gündeme gelmiştir. Akyaka Orman Kampı yıl başından beri adeta bir şantiyeye dönüştürülmüş, ağaçlar kesiliyor, doğal yapı tahrip ediliyor, yeni karavan ve çadır konaklama alanları düzenleniyor, ne koruma hükümleri, ne Orman Kampının Vaziyet Planı umursanıyor. Akyakalılar olarak bu konuda daha önce şikayet dilekçelerimizi Orman İşletmesine verdi ve Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Dilekçelerimize yasal süresi içerisinde yanıt verilnediği için en kısa zamanda tüm bu hukuksuzluklarla ilgili davamızı da açacağız.

Gökova Ekoloji Meclisi olarak Muğla Valiliğini ve Muğla Orman İşletmesini bir kez daha bu hukusuzluklara son vermeye, Akyaka Orman Kampının doğal yapısının tahrip edilmesini durdurmaya davet ediyoruz. YİKOB'un ihalesi hukuksuzdur, iptal edilmelidir ! 

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesini, Akyaka Orman Kampını, ormanları, ekosistemleri korumakla görevli  devletin kurumları bizzat kendileri doğayı tahrip ederken hangi kuruma güvenebiliriz?  Kurum sorumlularının  görevlerinin gereğini yapmaları için yasal ve meşru tüm girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Akyaka Orman Kampı, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesinin bir parçasıdır, ekolojik değerinin yok edilerek Muğla Vakfı'nın rant  bahçesine dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz. 

Gökova Ekoloji Meclisi





28 Mart 2025 Cuma

Muğla Vakfı ve Orman İşletmesi Akyaka Orman Kampında Suç İşlemeye Devam Ediyor!


Muğla Vakfının işlettiği kamuya ait Akyaka Orman Kampında bir süredir devam eden hukuksuz faaliyetlere bugün bir yenisi daha eklendi. Orman Kampının mezarlık tarafındaki girişindeki bölgede çok geniş bir alanda orman alt bitki örtüsü iş makineleri ile tahrip edilerek orman ekosistemine çok büyük zarar verilmiştir. Uluslararası sözleşmelerle koruma altındaki endemik bitki ve hayvanların yaşam alanları yok edilmiştir.  Söz konusu tahribat hakkında yurttaşlar olarak  Jandarmaya yeni bir suç duyurusunda bulunduk. 

Şubat ayının başından beri Akyaka Orman Kampında ağaçlar kesiliyor, orman alt bitki örtüsü iş makineleri ile yok edilerek betonla kaplanıyor, yeni konaklama alanlarına dönüştürülüyor. Herkesin yararlanma hakkı olan kıyı alanları  halka kapatılarak ticari alanlara dönüştürülüyor. Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde ve Nitelikli Koruma Alanı statüsünde bunulan bir kamusal alanda Kıyı Kanununa, İmar Kanununa, Çevre Kanununa ve Orman Kampının Vaziyet Planına aykırı yürütülen  bu faaliyetler yurttaşlar tarafından 16 Şubatta Gökova Orman İşletmesi önünde düzenlenen bir  basın açıklaması ile protesto edilmiştir. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne  birçok şikayet dilekçesi verilmiş, ayrıca Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Cimer üzerinden bu faaliyetler için Tabiat Varlıkları Koruma Kurumundan izin olup olmadığı  konusunda verilen bilgi edinme dilekçesine Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden verilen yanıtta, Gökova Orman İşletmesi sorumluluğundaki bu alanla ilgili yalnızca 2023 ve 2024 yılları için ağaçların bakımı için izin verildiği, 2025 yılı için verilen izin olmadığı bilgisi verilmiştir. Yani Şubat ayının başından beri yürütülen tüm bu faaliyetler izinsiz ve yasa dışıdır.

Gökova Ekoloji Meclisi olarak bir kez daha Muğla Vakfı, Muğla Orman Müdürlüğü ve Muğla Valiliği yetkililerine sesleniyoruz. Akyaka Orman Kampında sürdürülen bu hukuksuzluğa, ekolojik yıkıma derhal son verin. Orman Kampının Valiliğin bir şirketi olan Muğla Vakfı tarafından işletiliyor olması bu şirkete yasalara aykırı davranma ayrıcalığı vermez. Orman Kampındaki faaliyetlerin yasalara ve Orman Kampının Vaziyet Planına uygun yürütülmesinden sorumlu olan Muğla Orman Müdürlüğü gerekeni yaparak bu yasadışı faaliyetleri durdurmalıdır. Yasaların uygulanmasından sorumlu olan Muğla Valiliği bizzat kendi şirketi tarafından yürütülen bu hukuksuzluğa artık dur demelidir.

Kâr hırsı ile tüm canlıların ortak yaşam alanlarını talan ederek sermaye nesnesine dönüştürmek isteyen bu anlayışı bir kez daha protesto ediyoruz. Akyaka Orman Kampında sürdürülen bu yıkımı durdurmak için her türlü yasal ve meşru yollarla mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Gökova Ekoloji Meclisi




















20 Şubat 2025 Perşembe

Akyaka Orman Kampında yasadışı işgallerle ilgili şikayet dilekçesi


Gökova Ekoloji Meclisi Akyaka Orman Kampında ortak yaşam alanlarının ticari alan dönüştürülmesi konusunda yaptığı protesto eylemi ve basın açıklaması sonrasında bir de şikayet dilekçesi kampanyası başlattı. Kamp alanında Kıyı Kanununa, İmar Kanununa ve kampın işletim planına aykırı olan tüm uygulamalarla ilgili hazırlanan şikayet dilekçesi Muğla Orman İşletme Müdürlüğü'ne iletilmek üzere en yakın Orman İşletmesine veriliyor. Dilekçeleri cimer üzerinden de vermek mümkün. Dilekçe metni şu şekilde :


 ...... Orman İşletme Müdürlüğüne/Şefliğine

(Muğla Orman İşletme Müdürlüğü'ne iletilmek üzere)


Konu: Gökova A Tipi Mesire Yerinde yasaya aykırı faaliyetler hakkında şikayet

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından işletilmek üzere Muğla Vakfı Menteşe İktisadi İşletmesi'ne  kiralanan  ve kamu yararının gözetilmesinin öncelikli olduğu Gökova A Tipi Mesire Yeri'nde  (Orman Kampı) adı geçen işletme tarafından  Kıyı Kanunu'na,  Orman Kampı'nın İşletim Planı'na ve kamu yararına aykırı faaliyetler yürütülmektedir. Bu faaliyetler:

1. Orman Kampının kıyı alanında restoran, kafe, çay bahçesi gibi tesisler inşa edilerek üçüncü kişilere  kiralanması yolu ile kıyı alanlarından halkın ücretsiz yararlanması engellenmiştir.  Bu uygulama kamu yararına açıkça aykırı olduğu gibi Kıyı Kanunu'na ve Gökova A Tipi Mesire Yeri'nin İşletim Planına da aykırıdır.

2. Orman Kampında tesis edilen ve üçüncü kişilere kiralanan çok sayıda stant ile yurttaşların kamp alanından rahatça dolaşmaları kısıtlanmıştır. Yurttaşların gezi alanlarının ticari alana dönüştürülerek rahat kullanımının engellenmesi kamu yararına ve Orman Kampının İşletim Planına aykırıdır.

3. Orman Kampında halkın piknik yaptığı alanlarda piknik masalarının kaldırılarak halkın piknik alanlarının daraltılması kamu yararına  ve işletim planına aykırıdır.

4. Orman Kampında işletmecinin halkın kıyı alanından ücretsiz ve serbestçe yararlanma hakkını engelleyecek şekilde çitler inşa etmesi, yaz sezonunda çok sayıda şezlong yerleştirerek halkın kıyıya erişimini engellemesi kamu yararına,  Kıyı Kanununa ve Orman Kampı İşletim Planına aykırıdır. Adı geçen işletmenin bu uygulamasını protesto eden yurttaşların işletmenin suç duyurusu üzerine yargılandığı ve beraatle sonuçlanan davada yargı yurttaşları haklı bularak barışçıl protesto eyleminin Anayasal hak olduğu ve   kiralama sözleşmesi yapmış olmanın işletmeye yasalara aykırı faaliyet gösterme hakkı vermeyeceği kararını vermiştir.

5. Orman Kampında çadır ve karavan konaklama alanında çok sayıda ağaç kesilerek doğal yapı üzerinde beton parke taşları döşenmesi,  karavanlar ve çadırlar için park alanı oluşturulması,  bu suretle halkın kullanım alanlarının daraltılarak ticari alana dönüştürülmesi kamu yararına ve Orman Kampının İşletim Planına aykırıdır.  

6. Orman Kampında bulunan basketbol sahasının tahrip edilerek karavan ve çadır konaklama alanına dönüştürülmesi kamu yararına ve Orman Kampının İşletim Planına aykırıdır.

7. Orman Kampında Muğla Vakfı tarafından işletilen kafenin bahçesine imar kanununa, kıyı kanununa ve Orman Kampının işletim planına aykırı olarak sürekli konaklama amaçlı bir karavan yerleştirilmiştir.  Karavanın yerleştirildiği alanın etrafına yaklaşık üç metre yüksekliğinde yeşil plastik bir paravan çekilerek deniz manzarası kapatılmıştır.  Kamuya ait, herkesin kullanım hakkı olan bir alanın bu şekilde özelleştirilmesi, halkın orman kampından yararlanma hakkının kısıtlanması kabul edilemez. 

Bizler, Akyakalılar olarak kamuya ait olan Orman Kampında daha fazla kar elde etmek için yürütülen tüm bu yasaya aykırı faaliyetlerden şikayetçiyiz. İşletmecinin yasalara, kamu yararına ve Orman Kampının İşletim Planına uygun faaliyet yürütmesinden sorumlu kurum olarak Muğla Orman İşletme Müdürlüğü'nü yasaya aykırı tesislerin kaldırılması için gereğini yapmaya, bu uygulamalara neden olan işletme için idari ve yasal girişimde bulunmaya davet ediyoruz. Yasaya aykırı faaliyetlerin devamı durumunda bir Akyakalı olarak sorumluları hakkında hukuki süreç başlatacağımı arz ederim. Saygılarımla.





















16 Şubat 2025 Pazar

Akyaka Orman Kampı Halkın Ortak Yaşam Alanıdır, Sermayeye Peşkeş Çekilemez!

 

Gökova Ekoloji Meclisi'nin Basın Açıklaması

A Tipi Mesire Alanı olan Akyaka Orman Kampı kiralanarak özelleştirildiğinden beri geçen on yıllık süre içerisinde sürekli olarak daha fazla rant uğruna doğal yapısı tahrip edilmekte, halkın kullanım alanları kısıtlanmaktadır.

Geçen yıl sözleşmesi bitmiş olmasına rağmen Orman Kampının işletmesi, kimsenin duymadığı bir süreçte yeniden ihale edilerek, gizli kapaklı yeniden 20 yıllığına Muğla Vakfına verilmiştir. Kamuya ait bir alanın kamudan gizlenerek bu şekilde kiralanmasını protesto ediyoruz. 

Kamu yararının gözetilmesi öncelikli olması gerekirken yürütülen faaliyetler sonucunda  yurttaşların Orman Kampında yararlanacağı alanlar giderek halka kapatılarak ticari alana dönüştürülmektedir. Orman Kampının  kıyı alanları çitlerle kapatılmış, kafeler, çay bahçeleri, restoranlar tesis edilerek üçüncü kişilere kiraya verilmiştir. Kıyılara halkın erişimi çitlerle engellenerek şezlonglarla kaplanmış ve kıyıdan ücretsiz yararlanma imkanı oldukça kısıtlanmıştır. 

Geçen yıl bu uygulamaları protesto etmek üzere Akyakalılar olarak yaptığımız barışçıl eylemde işletmecinin güya çalışma hürriyetini engellediğimiz gerekçesi ile yargılandık. Bu davada eylemlerimizin meşruluğu mahkeme tarafından da onaylanarak beraat ettik. Muğla Vakfının istinafa taşıdığı mahkeme kararı İstinaf Mahkemesi tarafından da onaylanarak kesinlik kazanmıştır. Mahkeme kararında protesto eylemimizin anayasal hak olduğunun ifade edilmesi yanında, Muğla Vakfının yürüttüğü faaliyetlerin Kıyı Kanununa aykırı olduğu da karar metnine eklenmiştir. Mahkeme kararında, işletmecinin elindeki kira sözleşmesinin kendisine yasaya aykırı faaliyet gösterme hakkı vermediğini belirtilmiştir.

Hal böyle iken, Orman Kampında Kıyı Kanununa aykırı faaliyetler aynen devam etmektedir. Üstelik Muğla Orman Müdürlüğü ile yenilenen kira sözleşmesi sonrasında  bu faaliyetler iyice hız kazanmıştır. Çadır ve kamping alanı olarak kullanılan bölgede yürütülen inşaat çalışmaları ile çok sayıda ağaç kesilmiş, doğal yapı tahrip edilerek betonlaştırılmış, yeni karavan alanları tesis edilmiş, ticari alanlar genişletilmiştir. Kesilen onlarca ağaç hızla kamyonlara yüklenerek alandan uzaklaştırılmıştır. Halen devam eden bu çalışmalar sırasında basketbol sahası dahi yok edilerek ticari alana dönüştürülmüştür.

Akyaka Orman Kampı işletmeci şirket tarafından gün geçtikçe doğal güzelliğini yitirirken, kampın kamu yararına ve işletim planına uygun işletilmesinden sorumlu olan Muğla Orman İşletme Müdürlüğü tüm bunlara seyirci kalarak yol vermektedir. 

Bizler, Akyakalılar ve Akyaka'ya yolu düşen, ortak kullanım alanımıza sahip çıkan  tüm yurttaşlar olarak Orman Kampında yürütülen bu kamusal alana el koyma faaliyetlerini protesto ediyoruz. Muğla Orman İşletme Müdürlüğünü, Gökova Orman İşletme Şefliğini  ve Muğla Vakfı'nın sahibi Muğla Valiliğini yurttaşların Orman Kampı'ndan yararlanmasını kısıtlayan, doğaş yaşam alanını tahrip ederek betonlaştıran  bu faaliyetleri derhal durdurmaya, tesis edilmiş tüm yasaya ve işletim planına aykırı yapıları kaldırmaya davet ediyoruz. Gökova Ekoloji Meclisi olarak mücadelemizi idari, hukuki ve meşru tüm yolları kullanarak sonuç alınıncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Akyaka Orman Kampı ortak yaşam alanıdır, sermaye değildir!

Gökova Ekoloji Meclisi